معرفی نرم افزار های کاربردی در مهندسی ساختمان

بهترین نرم افزارهای مهندسی یکی از این ابزارهای یاری دهنده است که بسیاری از کارهای سخت را برایتان آسان می کند. از این رو در این مقاله قصد داریم شما را با دنیایی از بهترین و پرکاربردترین نرم افزارهای رشته های مهندسی آشنا کنیم، پس تا انتهای این مقاله با بنیاد مهندسی ساختمان باشید.

Matlab:

نرم افزار برنامه نویسی متلب یکی از پرکاربردترین نرم افزارهای رشته های مهندسی است.   این نرم افزار علاوه بر اینکه یادگیری آن در رشته های مهندسی و علوم پایه نیاز است. جالب است بدانید که میلیون ها مهندس و دانشمند در سراسر جهان از متلب استفاده می کنند زیرا به راحتی می توان در آن مدل سازی انجام داد و به تحلیل داده ها و توسعه الگوریتم ها پرداخت.

 

Catia:

کتیا یک ابزار طراحی مهندسی است که در صنایع مختلف و رشته های مهندسی مورد استفاده قرار می گیرد. این برنامه یکی از بهترین نرم افزارهای مهندسی است که در رشته های هوافضا، خودرو سازی، معماری، عمران، نفت و … استفاده می شود.  به طور کلی این نرم افزار یک پلتفرم توسعه محصول است که به شما اجازه می دهد تمام مراحل طراحی و توسعه محصولات را انجام دهید.

 

SOLIDWORKS:

سالیدورک یک ابزار طراحی مفهومی است که به مهندسان کمک می کند تا به سرعت چندین مفهوم را ایجاد کنند. این نرم افزار یکی از برنامه های قدرتمند مهندسی است که با ابزارهای منحصر به فرد برای ایجاد، ویرایش و اصلاح سریع طرح ها به شما در طراحی محصول کمک می کند. از نرم افزار سالیدورک در رشته های مهندسی مکانیک، صنایع، نقشه کشی صنعتی، خودروسازی و … استفاده می شود و یکی از بهترین نرم افزارهای رشته های مهندسی است.

 

SketchUp:

رم افزار اسکچاپ یکی دیگر از بهترین نرم افزارهای مهندسی است که یکی از ویژگی های بارز آن، حجم کم و یادگیری سریع آن است.  رابط کاربری بسیار خوب این نرم افزار باعث شده تا به راحتی بتوان آن را یاد گرفت و از ابزارهای فوق العاده آن استفاده کرد. اگرچه از SketchUp معمولا برای رندر معماری استفاده می شود. یکی از ویژگی های کاربرپسند نرم افزار Sketchup، انبار سه بعدی آن است که مجموعه ای عظیم از مدل‌ های سه بعدی مختلف مانند مبلمان، درخت، ساختمان‌ ها و … را شامل می‌شود. شما می توانید با صرفه جویی در وقت و انرژی خود، از این مدل های سه بعدی آماده استفاده کنید و آن ها را در پروژه های مختلف به کار ببرید.

 

REVIT:

برنامه Revit یک نرم افزار تمام عیار است و کاربردهای بسیاری دارد. از کاربردهای اصلی این نرم افزار، می توان به مدل سازی ساختمان ها اشاره کرد. شما با دسترسی به پایگاه داده ای از مدل های ساختمانی و ابزارهای نقشه کشی می توانید به طراحی مدل مورد نظر خود بپردازید.  یکی از بهترین ویژگی های نرم افزار مهندسی revit، امکان نصب و توسعه پلاگین است که بسیاری از کارها را آسان می کند. در مهندسی عمران، معماری و شهرسازی برای مدل سازی ساختمان با جزئیات از نرم افزار رویت استفاده می‌شود.

 

AutoCAD:

اتوکد یکی از پرکاربردترین نرم افزارهای طراحی است که در رشته های عمران و معماری استفاده بسیار زیادی دارد. این نرم افزار با قدمت بیش از 30 سال، به یکی از پیچیده ترین ابزار طراحی در بازار تبدیل شده است.  اتوکد، امکان رسم طرح، نقشه و مشخصات سازه‌هایی نظیر ساختمان، پل، جاده، خط لوله، سد و غیره را به صورت دو بعدی و سه بعدی فراهم می‌کند. علاوه بر آن محیط نرم افزار اتوکد (AutoCAD) به صورت دو بعدی و سه بعدی قابلیت مانور بیشتری را به مهندس عمران می‌دهد و یک نقشه دقیق به سادگی به کمک اتوکد (AutoCAD) طراحی می‌شود.

 

سخن پایانی

رشته های مهندسی جز رشته های سخت دانشگاهی است اما اگر با عشق و علاقه به سمت این رشته بروید، مطمئنا بعد از مدتی حس و علاقه دو چندانی به آن پیدا می کنید. یادگیری بهترین نرم افزارهای مهندسی باعث می شود تا مسیر موفقیت و گرفتن مدرک خود را آسان تر طی کنید. حالا با آگاهی از جدیدترین نرم افزارهای مهندسی می توانید برنامه های مرتبط با رشته خود را آموزش ببینید بسیاری از نرم افزارهای مهندسی عمران قیمت بالایی دارند و به همین دلیل، ممکن است بازه انتخابی برای مهندسین عمران کمتر شود. اما خوشبختانه این مورد شامل تمام نرم افزارهای نمی‌شود و از نرم افزارهای عالی مهندسی عمران که رایگان هستند، می‌توان به Sketchup اشاره کرد. در پایان، آنچه مهم است این است که هر شخص بنا بسته به نیازهای مهندسی خود سراغ یک نرم افزار می‌رود و ممکن است این نیازها فرد به فرد فرق کند.

بنیاد مهندسی ساختمان

Bonyadsite

اشتراک گذاری